HEERLEN - Het Nederlandse bedrijf DSM gaat ingrijpend reorganiseren bij de divisie die onder meer penicilline produceert. De fabriek in Delft sluit begin volgend jaar de deuren. Dan stopt ook de productie van een tussenproduct in het Nederlandse Geleen. Dat kost ongeveer 250 banen. In andere landen verdwijnen nog eens 150 arbeidsplaatsen. In België vallen geen ontslagen. Dat meldt DSM vandaag.
De divisie anti-infectives is verlieslatend. De activiteiten lijden onder lage marktprijzen en concurrentie uit de groeimarkten China en India. DSM is van plan werk vanuit Nederland naar deze landen te verhuizen. Daardoor dalen de kosten, stelt het concern.

DSM beëindigt verder een samenwerkingsverband met GlaxoSmithKline in het Verenigd Koninkrijk. Het concern overweegt ,,strategische acties'' voor een joint venture in Mexico. De organisatie van anti-infectives moet efficiënter worden, aldus DSM.

De aangekondigde maatregelen maken de divisie binnen twee jaar weer winstgevend, stelt het concern. De kostenbesparing bedraagt enkele tientallen miljoenen euro.