LOS ANGELES - In de zondagnacht gespeelde wedstrijd in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) tussen de Sacramento Kings en de Boston Celtics trok de thuisploeg, onder leiding van een beresterke Peja Stojakovic, aan het langste eind. De Kings haalden het met 119-105 en boekten zo hun 11e zege in 12 matchen.
De nummer twee van de Pacific Division begon slecht aan de partij, kwam zelfs 20 punten achter, maar kon in het derde quarter uiteindelijk toch het laken naar zich toetrekken. Dat had Sacramento voor een groot deel te danken aan Stojakovic, die 12 van zijn 27 punten scoorde in het beslissende quarter.

,,Het voelde erg vreemd aan om 20 punten achter te staan'', aldus Stojakovic, die erin slaagde 6 driepunters te scoren. ,,We moesten ons herpakken en gewoon beter gaan spelen, agressiever zijn en sterker verdedigen.''

Voor Sacramento, dat in de Pacific Division alleen Phoenix moet laten voorgaan, scoorden Brad Miller 22 punten en Chris Webber 18. ,,We begonnen slecht, maar je kan nooit voorspellen hoe een wedstrijd zal evolueren. Een partij duurt 48 minuten, en die moeten allemaal gespeeld worden'', aldus Miller.

In de andere partij van zondagnacht won Phoenix met ruim verschil bij Portland (99-121). Sterke man bij de Suns was Quentin Richardson, die goed was voor 37 punten. ,,Ik had vandaag het gevoel dat ik geen enkele korf kon missen. De ballen gingen er allemaal in'', zegt Richardson, die met zijn team comfortabel de leiding behoudt in de Pacific Division.

Voor de thuisploeg bleken ook Amare Stoudemire (19 punten, 9 rebounds) en Shawn Marion (16 punten, 12 rebounds) goed bij schot. De Suns hadden tegen de Trail Blazers overigens iets recht te zetten na de verrassende nederlaag van vrijdag tegen Minnesota, die een einde betekende aan een reeks van negen opeenvolgende overwinningen.