Eric Gerets nog niet naar achtste finales
Eric Gerets is met Marseille nog niet geplaatst voor de achtste finales. L'OM verloor na een behoorlijke prestatie met 2-1 van Porto, dat leider wordt in groep A.
Bij winst in Porto hadden Marseille en coach Gerets zekerheid verworven over een plaats bij de laatste zestien. Dat zat er ook even in, maar uiteindelijk moest Marseille zich gewonnen geven.

Aan de manier waarop Marseille begon was nochtans niet te zien dat de club in de eigen competitie na een pak slechte prestaties pas voorlaatste staat. Marseille had veldoverwicht in het Drakenstadion, waar Porto al ruim twee jaar Europees ongeslagen is.

Op het halfuur kreeg Marseille echter een tik. Sektioui kreeg met een mooie actie vrije baan en werkte koel af voor de 1-0. Marseille even van slag. Maar meteen na rust bracht Niang met een kopbalgoal Marseille weer langszij. Niang had voorin de voorkeur gekregen op Djibril Cissé. De Franse vedette lag al langer onder vuur bij de fans van Marseille maar tot gisteren was Gerets hem in bescherming blijven nemen.

Marseille zat na die gelijkmaker weer helemaal in de match en een goal van de ingevallen Cissé werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Marseille kon niet volhouden en moest stilaan terug. Lisandra kopte een voorzet van Quaresma in doel voor de 2-1.

Na vier speeldagen is Marseille nu tweede in de groep op één punt van Porto. Op 28 november trekt Gerets met zijn team naar Besiktas. Zondag is er eerst de Franse topper bij Lyon.

Recordzege voor indrukwekkend Liverpool

In de andere wedstrijd van groep A vrat Liverpool Besiktas op met 8-0. Voor de rust hadden enkel Crouch en Benayoun gescoord, maar na de rust scoorde Benayoun nog twee keer, Crouch nog één keer, pikte kapitein Steven Gerrard ook een goaltje mee en nam Babel nam nog twee doelpunten voor zijn rekening. Liverpool had de zege hard nodig, want stond laatste in zijn poule. Het klimt nu naar de derde plaats.

In groep B liet Chelsea na zijn plaats in de achtste finales vast te leggen. Het geraakte op het veld van Schalke 04 niet verder dan 0-0. Valencia is een stap dichter bij de uitschakeling. Het verloor op eigen veld van Rosenborg met 0-2 en staat nu alleen laatste, met vier punten minder dan de nummer twee.

In groep C is Lazio verlost van de laatste plaats. Het was de enige winnaar in de poule op deze vierde speeldag. De Italianen waren met 2-1 te sterk voor Werder Bremen, dat nu laatste staat. Leider Real Madrid bleef op het veld van Olympiakos op 0-0 steken en is zo nog niet zeker van een plaats in de volgende ronde.

In groep D nam AC Milan eenvoudig afstand van dichtste achtervolger Shaktar Donetsk. Het werd 0-3 op het veld van de Oekraïners. Filipo Inzaghi was goed voor de eerste en de laatste goal, Kaka maakte de 0-2 voor de titelverdedigers. Celtic ruilde de laatste plaats met Benfica, door met 1-0 te winnen tegen de Portugezen.

Uitslagen dinsdag

Groep A:
Porto - Marseille 2-1
Liverpool - Besiktas 8-0

Groep B:
Valencia - Rosenborg 0-2
Schalke - Chelsea 0-0

Groep C:
Lazio - Werder Bremen 2-1
Olympiakos - Real Madrid 0-0

Groep D:
Celtic - Benfica 1-0
Shaktar Donetsk - AC Milan 0-3