Op het WK korfbal in het Tsjechische Brno heeft België dinsdag zijn tweede en laatste wedstrijd in kwartfinalepoule F met 23-12 gewonnen (rust 13-4) van Tsjechië. De Belgen eindigen zo als groepswinnaar en nemen het in de halve finales op tegen Portugal.
In de andere halve finale speelt Nederland tegen Tsjechië.

België, dat zijn drie wedstrijden in de eerste ronde tegen Polen, Zuid-Afrika en Australië makkelijk gewonnen had, won maandag met 14-10 van Engeland. Winst tegen Tsjechië bezorgde België groepswinst en zo ontlopen de Belgen in de halve finales een confrontatie met titelverdediger Nederland.

Tegen Tsjechië kwamen de Belgen nooit in de problemen. Ze leidden bij rust met 13-4 en speelden de wedstrijd rustig uit. Topschutters werden Bart Cleyman en Davor Duronjic met elk zeven treffers.

België is vicewereldkampioen. Vier jaar geleden moesten onze landgenoten in de finale het onderspit delven voor Nederland. In Tsjechië wordt de achtste editie van het WK gespeeld. De voorbije zeven edities betwistten Nederland en België telkens de finale. Zes keer won Nederland, alleen in 1991 kon België in eigen land het goud thuishouden.

Groep F:
België - Tsjechië 23-12 (rust 13-4)
België: Bart Cleyman (7), Davor Duronjic (7), Annick Dekeyser (3), Dennis Vermeiren (2), Jens Van Hoof (1), Sara Goossens (1), Sari Janssens (1), Jarrett De Vriendt (1), Sofia Goossens en Jeffrey Campers