Volgens het parket van Brussel heeft onderzoeksrechter Michel Claise wel degelijk de nieuwe vzw Beheer van Financiën van de Executieve van de Moslims van België in verdenking gesteld. De voorzitter van de Moslimexecutieve, Coskun Beyazgül, had nochtans gezegd dat die vzw officieel nooit iets ten laste is gelegd.
Volgens Coskun Beyazgül had de onderzoeksrechter enkel de (oude) vzw Beheer van de Moslimexecutieve in verdenking gesteld. Die oude vzw werd in 2001 opgericht door het voormalige bestuur van de Moslimexecutieve, toen voorgezeten door Mohamed Boulif.

De nieuwe vzw Beheer van Financiën van de Moslimexecutieve werd in november 2005 gesticht door de huidige leden, uit wantrouwen tegenover het financiële beheer van de Moslimexecutieve uit het verleden.

Op 31 oktober liet de onderzoeksmagistraat de vzw Beheer van Financiën van de Moslimexecutieve schriftelijk weten dat de tenlastelegging van de vzw Beheer van de Moslimexecutieve op 3 september eigenlijk gericht was tot de nieuwe vzw. Volgens de advocaten van de Moslimexecutieve is er echter niets officieel ten laste gelegd aan de nieuwe vereniging.