Een dubbele bomaanslag op een groep van achttien Afghaanse parlementsleden op werkbezoek aan een suikerfabriek ten noorden van Kabul heeft aan minstens 28 mensen het leven gekost. Onder de doden zijn vijf parlementsleden.
Een arts van het plaatselijke ziekenhuis zei dat er 81 gewonden zijn gevallen. Het gaat onder meer om Afghaanse stamoudsten, regeringsfunctionarissen en 42 schoolkinderen die de delegatie wilden begroeten. De fabriek staat in de provincie Baghlan.

De aanslag was gericht tegen een dertigkoppige parlementsafvaardiging die een fabriek bezocht in de provincie Baghlan, naar aanleiding van de heropening.

CNN en de BBC hebben het over minstens 20 doden onder wie vijf of zes parlementsleden. Volgens de BBC gewaagt het persbureau Reuters van mogelijk 90 doden.

Een van de gedode parlementsleden zou Moestafa Kazimi zijn, de prominente woordvoerder van de oppositiepartij Verenigd Front.

De aanslag is niet opgeëist. Dit jaar zijn al zowat 120 zelfmoordaanslagen in Afghanistan toegeschreven aan de Taliban, die steeds bloediger in verzet tegen het regime zijn gekomen. Talibanwoordvoerder Zabihoellah Moejahed ontkent formeel dat de organisatie voor deze aanslag verantwoordelijk is.