KUALA LUMPUR- De Belgisch-Nederlandse kansen voor de organisatie van het WK 2018 hebben een flinke knauw gekregen. FIFA-voorzitter Joseph Blatter liet zich immers erg lovend uit over de Engelse kandidatuur. Daarnaast had hij ook bemoedigende woorden voor China, dat ernstig overweegt een dossier in te dienen.
'Engeland is een heel stevige kandidaat. Het land levert heel wat publiciteit op. Bovendien moeten er geen stadions worden gebouwd. Er zijn er immers al een tiental voorhanden', zei Blatter in Kuala Lumpur, waar hij deelneemt aan een ceremonie voor de verkiezing van beste Aziatische voetbalspeelster.

'Vergeet ook China niet, dat land heeft ook heel wat stadions', ging Blatter verder, die België en Nederland toch niet alle hoop ontnam. 'De race ligt open. Er is heel wat interesse. Het wordt een uitstekende competitie', zei de FIFA-topman nog.

Naast Engeland, China, België en Nederland, hebben ook Australië, Japan, Mexico en de Verenigde Staten al zeer verregaande interesse laten blijken. De toewijzing van het WK 2018 gebeurt in 2011.