Onder groeiende internationale druk om de democratie in Pakistan te herstellen denkt de regering van president Musharraf na over een tijdstip voor verkiezingen.
Ook in eigen land houden critici van Musharraf druk op de ketel. Dinsdag braken in de centraal gelegen stad Multan gevechten uit tussen de politie en ongeveer duizend advocaten en leden van de rechterlijke macht.

Die probeerden vanuit het plaatselijke gerechtsgebouw de straat op te gaan voor een protest tegen de noodtoestand die Musharraf zaterdag afkondigde. De politie gebruikte wapenstokken en beide partijen bekogelden elkaar met stenen.

Een verslaggever van het persbureau AP zag zeker drie demonstranten die gewond waren, twee aan het hoofd. Zeker drie werden door de politie meegenomen. Zes andere juristen werden gearresteerd door agenten die het gerechtsgebouw bestormden.

De regering belegde dinsdag een bijeenkomst om een tijdschema voor verkiezingen op te stellen. De Amerikaanse president George Bush heeft er bij zijn bondgenoot Musharraf op aangedrongen de verkiezingen volgens het oorspronkelijke plan in januari te laten doorgaan.

Musharraf wil daar wel aan tegemoet komen, maar 'sommige elementen' dringen aan op een jaar uitstel, zei sjeik Rashid Ahmad, een bondgenoot van de president in het kabinet. Het kan daarom wel even duren voor er overeenstemming wordt bereikt, zei hij.