Dexia trekt de basisrentre op zijn internetspaarrekening op van 3 à 4% tot 4,25%. Tot 31 december geeft de bank ook een aangroeipremie van 0,75%, zo blijkt uit een persbericht.
Vanaf vandaag biedt Dexia 4,25% basisrente op de Dexia Internet Spaarrekening. Dit tarief geldt zonder voorwaarden en voor alle sommen op de internetspaarrekening, dus ook voor wat vroeger al op die rekening gestort werd.

Bovendien geldt een aangroeipremie van 0,75% tot 31 december 2008. Die geldt op kapitalen die tussen vandaag, 6 oktober, en de laatste dag van het jaar gestort worden.

Totnogtoe bood Dexia een maximale basisrente van 4%, maar alleen indien je minstens 20.000 euro bij de bank parkeerde. Voor bedragen onder de 10.000 euro was dat maar 3%, en tussen 10.000 en 20.000 euro 3,5%. De aangroeipremie bedroeg slechts 0,5%.

Met de aanpassing brengt Dexia haar spaartarieven op hetzelfde niveau als enkele andere banken, zoals ING dat er momenteel een reclamecampagne rond heeft lopen. De basisrente van 4,25% is het wettelijke maximumtarief.

De renteverhoging kan erop wijzen dat Dexia last heeft van de concurrentiële druk van andere banken, op een ogenblik dat de bank al negatief in de media komt als gevolg van de kredietcrisis.

De bank zelf ontkende vorige week nog dat ze veel spaarders verliest. Er zou slechts zo'n 100 miljoen euro spaargeld weggehaald zijn, wat volgens Dexia verwaarloosbaar is op het totaal van de deposito's.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in