KBC, genoemd als één van de banken waarvan klanten slachtoffer zouden zijn van fraude door de georganiseerde misdaad bij het internetbankieren, benadrukt dat in het centrale systeem van internetbankieren van de bank nooit is ingebroken.
Volgens een woordvoerster gaat het om enkele geïsoleerde gevallen -minder dan tien- die abnormaliteiten hebben vastgesteld, waarbij geld van hun rekening is verdwenen.

Het onderzoek moet nu uitmaken of mogelijk hun pc onvoldoende was beveiligd of er onzorgvuldig met hun gegevens is omgesprongen. Zolang dat niet bewezen is, krijgen de klanten het voordeel van de twijfel en hebben ze hun geld teruggekregen.

De bank heeft de klanten aangeraden klacht neer te leggen bij het parket. 'Internetbankieren is veilig', verzekerde de woordvoerster van KBC.

Volgens de VRT zouden ook klanten van Dexia en Argenta slachtoffer zijn. Bij Argenta bleek niemand bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van Dexia was zaterdagmiddag nog niet op de hoogte. Fortis bevestigde alvast dat het geen slachtoffer is van de bewuste fraude.