Vanaf 22 september zal op heel wat zenders een televisiespotje te zien zijn dat oproept voor meer verdraagzaamheid en dat de 0110-concerten promoot. Bijna alle Belgische zenders ondersteunen het initiatief en stelden enthousiast zendtijd ter beschikking, aldus een mededeling.
Het spotje is een initiatief van een aantal mensen uit de filmsector in samenwerking met CFP-Belgium, de vereniging van reclamefilmproductiehuizen. Het spotje roept op voor meer verdraagzaamheid en moet de mensen warm maken om massaal aanwezig te zijn op de 0110-concerten. Die concerten voor verdraagzaamheid, tegen extremisme, tegen racisme en tegen zinloos geweld hebben plaats op 1 oktober in Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi.

Vanaf 22 september is een 30-seconden versie van het spotje te zien op verschillende Belgische televisiezenders waaronder Eén, Canvas, VTM, Kanaal2, JimTV, VT4, VijfTV, RTL, MTV/TMF, Arte en zowat alle regionale Vlaamse zenders. Het spotje wordt zondag 10 september in het centrum van Brussel opgenomen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in