Monsterfiles richting kust
Foto: gia
Onze landgenoten hebben vandaag massaal de auto naar de kust genomen, met gigantische files tot gevolg. De E40 was er het ergst aan toe, met op het hoogtepunt meer dan 35 kilometer file.
Net als twee weken geleden zorgt het bijzonder warme weer voor een ware uittocht richting kust. Op de E40 stond deze voormiddag meer dan 20 kilometer file ter hoogte van Gent. In Aalst gebeurde bovendien een ongeval, zodat er ook 15 kilometer stilstaand verkeer was tussen Brussel en Aalst.

'Intussen nemen de files stilaan af en als er geen nieuwe ongevallen gebeuren, moet de situatie tegen 13.30 uur min of meer uitklaren', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E17 staat ter hoogte van Gent nog een tiental kilometer file richting kust en ook op de Brusselse buitenring tussen Zaventem en Strombeek-Bever staat 7 tot 8 kilometer. Op de N31 Brugge-Zeebrugge, eveneens een belangrijke verbinding voor de kustgangers, is er sterk vertraagd verkeer over 20 kilometer.

Op de A19 Kortrijk-Ieper is ter hoogte van Ieper de rijweg volledig versperd. Het verkeer moet er de snelweg verlaten. Op de E313 Hasselt-Antwerpen gebeurden twee ongevallen. Er staat 15 kilometer file.

Op de Ring rond Antwerpen tenslotte, vertraagt het verkeer nog richting Kennedytunnel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in