PAMPLONA - Tijdens het jaarlijkse stierenrenfestijn in de Spaanse stad Pamplona is een jonge man overleden na een val van een eeuwenoude muur. De identiteit van het slachtoffer, dat zondagochtend werd gevonden, is niet bekend. De man droeg evenwel een creditcard bij zich die in Ierland is uitgegeven. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Vorig jaar vielen een Amerikaan en zijn Spaanse vriendin van dezelfde, dertig meter hoge muur. Ook zij overleefden de val niet.

Zondag was de eerste dag van het festijn. Er wordt door veel mensen in Pamplona gedurende deze dagen excessief gedronken.

Tijdens het festijn rennen enkele duizenden sensatiebeluste mannen en meestal ook een paar vrouwen een stukje mee met de gemiddeld zevenhonderd kilo zware stieren, op hun weg van de kraal naar de arena, waar ze een gewisse dood tegemoet gaan in een al bij voorbaat verloren strijd tegen de toreador. De stieren lopen de achthonderdvijftig meter gewoonlijk in twee tot drie minuten, een tempo dat geen van de renners normaal gesproken kan bijbenen.

Bijna ieder jaar wordt wel een aantal deelnemers op de hoorns genomen. Sinds 1924 zijn bij de stierenrennen dertien mensen om het leven gekomen. Het laatste dodelijke slachtoffer was een 22-jarige Amerikaan in 1995.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig