LUIK - Brute pech voor Svetlana Bolshakova: de hinkstapspringster liep zondag op het BK atletiek in Naimette-Xhovemont opnieuw een zware blessure op. De atlete die binnenkort Belgische wordt en op het BK nog aantrad als Russin, liep bij haar eerste aanloop een zware achillespeesblessure op. Ze is vermoedelijk minstens zes maanden buiten strijd.
Bolshakova, die net een jaar geleden geopereerd werd aan een kniepees, wilde op het BK haar comeback vieren, maar moest nog voor de eigenlijke start van de competitie opnieuw de kleedkamers opzoeken.

Al bij haar eerste aanloop ging het mis voor de beloftevolle atlete, die meteen naar haar rechterenkel greep. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de achillespees gedeeltelijk is afgescheurd. Als die diagnose maandag in het ziekenhuis van Pellenberg bevestigd wordt, mag de atlete zich opmaken voor een nieuwe lange revalidatie.

'Dit is een zware opdoffer voor Svetlana', vertelt haar coach Michel Boels. 'Drie dagen geleden heeft ze nog een volledig onderzoek ondergaan. Ze had wat pijn aan de bewuste achillespees en aan haar rechterknie, maar de dokers zeiden dat we ons niet ongerust moesten maken. Svetlana was erg gemotiveerd om hier iets te laten zien. Ze wilde bewijzen dat ze het olympisch minimum van 14m40 binnen haar bereik had. Als de diagnose bevestigd wordt, zullen we de hulp van een psycholoog moeten inroepen, vrees ik. Zo lang revalideren en dan dit...'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig