Burgemeester Luc Dehaene (CD&V) van Ieper vindt dat de media veel te negatief berichten over premier Yves Leterme. Dehaene zei dat zaterdagavond tijdens zijn toespraak op de officiële 11 juli-viering van de stad, in deelgemeente Dikkebus.
Volgens Dehaene kan het niet 'dat ons eigen politieke talent in de Vlaamse media met de pen kapotgemaakt wordt'. Dehaene, wiens zoon woordvoerder is op het kabinet van de premier, is een vriend van Leterme en deed zijn uitspraken naar eigen zeggen vanuit menselijke overwegingen.

'Als vandaag de besprekingen rond de staatshervorming moeizaam verlopen, dan ligt dat niet aan enige zwakte of onkunde van Yves Leterme, zoals de kranten graag schrijven', sprak Dehaene.

'Het ligt wel aan het feit dat, voor het eerst in 178 jaar België, Vlaanderen niet bereid is om zich willoos naar de slachtbank te laten leiden of een compromis uit te werken, waar Vlaanderen niet beter van wordt. Het is vandaag belangrijk dat wij hier, waar Yves Leterme thuis is, een signaal geven, boven de politieke of ideologische scheidslijnen, dat hij niet alleen staat, dat hij in zijn aartsmoeilijke taak gedragen wordt door zijn mensen', aldus de burgemeester.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig