De ouders van Gabriel Ferez, één van de twee Franse uitwisselingsstudenten die neergestoken in Londen werd teruggevonden, riepen zondag de daders op om zich over te geven aan de politie. Ze deden dat in een communiqué van Scotland Yard.
'Jullie hoeven niet eeuwig ondergedoken te leven. Misschien hebben jullie schrik en voelen jullie jullie krachteloos, maar jullie moeten de vreselijke fout erkennen die jullie begaan hebben', voegden Françoise en Olivier Ferez eraan toe. Vorige week werden hun zoon en zijn vriend Laurent Bonomo vermoord.

Scotland heeft zaterdag een man van 21 jaar opgepakt in het kader van het onderzoek naar de moord op de twee Fransen. Dat gebeurde in een straat in het zuidoosten van Londen om 03u40 lokale tijd. De jongeman zit in voorlopige hechtenis. Zijn verhoor is in de ochtend begonnen.

Het is de eerste arrestatie sinds de moord zondagavond op twee 23-jarige Franse studenten. Ze werden vastgebonden, kregen een prop in de mond en werden met honderden messteken omgebracht. Vervolgens werd de studio waarin ze zich bevonden in brand gestoken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig