De Frans-Colombiaanse Ingrid Betancourt kondigt aan dat ze 'binnen enkele dagen naar Colombia zal terugkeren'. Ze doet dat in een interview met de krant Journal du Dimanche, waarin ze eveneens haar intentie aangeeft om een theaterstuk te schrijven over haar gijzelingservaring.
'Ik zal binnen enkele dagen terugkeren naar Colombia. In afwachting wil heel Frankrijk zien. Maar ik wil ook tijd doorbrengen alleen met mijn kinderen. Ik wil deze tijd aan mijn familie wijden, aan de vader van mijn kinderen die ik aanbid, die een buitengewone strijd gevoerd heeft voor mij', verklaart ze.

Gevraagd of ze een boek wil schrijven over haar ervaring, antwoordt ze: 'Ik zal een theaterstuk maken'. 'Er is een opvoering nodig opdat de mensen deze zaken begrijpen die eerder eigen zijn aan de mens, met wat we vanbinnen zijn. We kunnen engelen maar net zo goed demonen voor de andere zijn', legt ze uit.

Gisteren onderging Betancourt medische onderzoeken. Lange tijd werd gevreesd voor de gezondheidstoestannd van de voormalige Colombiaanse presidentskandidate, maar bij haar vrijlating zag ze er stukken beter uit.

De dokters bevestigden nu dat Betancourt kerngezond is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig