Gert Steegmans verlaat op het einde van het seizoen Quick.Step - Innergetic. De Diepenbekenaar zal vanaf volgend jaar uitkomen voor het Russische Tinkoff Credit Systems.
Steegmans kreeg een gigantisch voorstel voor 2 seizoenen. Hij zou bij Tinkoff 2,5 keer meer verdienen dan bij Quick Step.

'Ik vertrek wellicht naar Tinkoff. Alleen jammer dat ik er niet zoveel zal verdienen als wordt gezegd', vertelde Steegmans zondag aan Sporza voor de start van de tweede etappe van de Tour de France in Auray. 'Voor het BK sprak ik met Patrick Lefevere. Hij kon voor het bedrag van Tinkoff niet meedoen. We hebben elkaar een hand gegeven en gaan als vrienden uiteen'.

Patrick Lefevere bevestigde het nieuws vanmorgen. 'Ik ben er zo goed als zeker van dat we de locomotief van Tom Boonen kwijt zijn.'

De steenrijke Oleg Tinkov hengelt ook naar Robbie McEwen, die een gelijkaardige aanbieding kreeg. Happen ze allebei toe, en die kans is bestaande, dan wordt de spurttandem van Davitamon-Lotto herenigd onder Russische vlag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig