Turner Koen Van Damme mag uitkijken naar een selectie voor de Olympische Spelen in Peking.
Op de wereldbeker in het Spaanse Barcelona verzekerde Van Damme zich aan de ringen met een vierde plaats (15.575 ptn) in de kwalificaties van een plaats in de finale. Het BOIC vraagt twee finaleplaatsen voor een selectie voor de Spelen. Begin mei voldeed Van Damme in het Chinese Tianjin een eerste keer aan die eis.

Ook Gaelle Mys, die eerder ook al één finale haalde, deed het goed in Barcelona. Zij haalde zowel op de balk als aan de brug met ongelijke leggers de finale.

Op 16 juni beoordeelt het Belgisch Olympisch Comité de prestaties van beide turners. Het BOIC vraagt finaleplaatsen, maar ook het niveau van de competitie moet hoog genoeg zijn. Voor Van Damme lijkt dat gezien het sterke deelnemersveld geen probleem te zullen gaan vormen. Voor Mys zijn de kansen kleiner. Zij had immers minder sterke tegenstanders in Barcelona.

Als het BOIC zijn prestaties voldoende acht, wordt Van Damme de eerste Belgische mannelijke turner op de Spelen sinds 1960. In 2004 was Aagje Vanwalleghem er bij de vrouwen nog bij.