E-commerce zit in de lift. De verkoop op afstand ('distant selling') is in België in 2007 met 46 procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. Ook in 2008 wordt nog een groei verwacht van 25 procent.
Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau iVox, dat werd uitgevoerd in opdracht van BeCommerce, de Belgische federatie van de bedrijven actief in verkoop op afstand.

Op het einde van 2007 werden ruim 2.100 actieve webshops geregistreerd. 'Aan het huidige groeiritme van 80 nieuwe webshops per maand, of dus vier per werkdag, zullen er tegen eind 2008 maar liefst 3.100 Belgische webshops actief zijn', zegt Marc Périn, voorzitter van BeCommerce.

Volgens BeCommerce bewijzen deze cijfers niet alleen het groeiende consumentenvertrouwen in online shoppen, maar ook dat steeds meer verkopers geïnteresseerd zijn in online-verkoop. Meer en meer klassieke retailers zetten de stap naar het internet.

Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de Belgische webshops hun verkoopgebied tot België beperken. Ongeveer 32 procent verkoopt in heel Europa, de overige 29 procent heeft de hele wereld als afzetmarkt.