Vandaag start de eerste editie van het Belgian Beachscoccer Championship, een nieuwe nationale voetbalcompetitie strandvoetbal. De eerste van vier manches vindt dit weekend plaats aan de Waagnatie in Antwerpen. Daarna volgen toernooien in Knokke-Heist, Koksijde en Oostende. De grote finale staat van 7 tot 10 augustus in Bredene geprogrammeerd.
Twaalf teams nemen deel: N.D.C. Gent, O.R Gent, 1420 Braine L'Alleud, J.L. Nivelles, G.A.C. Lasne, L.S.A. Chaudfontaine, I.N.G. St Gilles, C.F. Bruxelles, N.T. Waterloo, C. Waterloo, S.K.D.B. Braine en A.F.C.M. Braine. Ze worden voor elke manche onderverdeeld in poules van drie ploegen. Deze ploegen spelen tijdens de groepsfase elk drie wedstrijden van twee keer twaalf minuten. De vier poulewinnaars gaan naar de volgende ronde. In de halve finales en finales worden drie keer twaalf minuten gespeeld per match. De top-6 na de vier manches plaatst zich voor de finale in Bredene.

Het Belgisch kampioenschap Beachsoccer is een organisatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Vanaf volgend jaar start de KBVB ook met een nationale ploeg (de 'rode zandduivels'), die zich kan voorbereiden op het FIFA-Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen in 2012 in Londen, waar beachsoccer voor het eerst in het officiële programma wordt opgenomen.

Kalender:
6-7-8 juni in Antwerpen
10-11-12-13 juli in Knokke-Heist
24-25-26-27 juli in Koksijde
31 juli en 1-2-3 augustus in Ostende
7-8-9-10 augustus in Bredene