Ouders Nathalie tonen foto's aan Ait Oud
Catherine Dizier, de moeder van Nathalie. Foto: belga
Voor de advocaten van de ouders van de vermoorde meisjes Stacy Lemmens (10) en Nathalie Mahy (7) bestaat er geen twijfel: 'Abdallah Ait Oud is schuldig.' Dat hebben ze gezegd op de tiende dag van het proces, meldt de website van de VRT.
Philippe Moureau, de advocaat van de moeder van Stacy, benadrukte dat Ait Oud eerder op de avond van de ontvoering had geprobeerd om kinderen mee te lokken. 'Schildpadden waren zijn list. Daarmee kon hij de meisjes meelokken', aldus Moureau.

Denis Drion, de advocaat van de vader van Stacy, legde de klemtoon op de tegenexpertise die Ait Oud nooit vroeg. Hij herhaalde nog eens dat het wetenschappelijke bewijs tegen de beklaagde verpletterend is.

De experts haalden in totaal 3.712 vezels van de kledij van Ait Oud en de meisjes. Meer dan 1.600 van die vezels bleken van de kleren van Ait Oud naar die van de meisjes zijn gegaan en omgekeerd. Het overgrote deel van de vreemde vezels op de kleren van de meisjes kwam van de jeans van Ait Oud.

'Ik heb niet altijd opgelet'

Tijdens de pleidooien toonde de moeder van Nathalie, Catherine Dizier, een foto van de twee vermoorde meisjes aan Ait Oud. 'Ik blijf sterk tegenover iemand die zo wreed was', zei ze.

Dizier sprak ook over haar schuldgevoel. 'Ik heb niet altijd opgelet.'

Ook de vader van Nathalie, Didier Mahy, toonde een foto van zijn dochtertje. Hij was erg emotioneel.