Na een solide jaarbegin zal de Duitse economie het dit jaar vermoedelijk beter doen dan tot nu gedacht. Dat meldt de Bundesbank, de Duitse centrale bank.
De Bundesbank gaat nu uit van een economische groei van 2,25 procent. Tot nu toe stelde ze een Duitse economische groei van 1,9 procent in het vooruitzicht.

Voor 2009 wordt de verwachting verlaagd van 1,9 naar 1,25 procent.

In haar maandelijkse rapport waarschuwt de Bundesbank voor de hoge inflatie en de sterke euro, die een bedreiging vormen voor de groei. De inflatie in Duitsland zal volgens de Bundesbank niet onder de 3 procent zakken voor het einde van het jaar.

Industrie

De industriële productie in Duitsland is in april verrassend met 0,8 procent gedaald. Ook in maart werd al een gelijkaardige afname opgetekend. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse ministerie van Economie.

Analisten hadden zich eerder optimistisch uitgelaten en gingen in april uit van een stagnatie van de productie ten aanzien van maart.

In vergelijking met april 2007 steeg de industriële productie met 4,8 procent, terwijl analisten hadden gerekend op een stijging met 6,2 procent.