Roger Federer wil wildcard voor titelverdediger Massu
Foto: ap
Roger Federer wil dat Nicolas Massu zijn olympische enkel- en dubbeltitel in het tennis kan verdedigen op de Olympische Spelen in Peking.
De 28-jarige Chileen, die in Athene verrassend twee keer goud won, staat momenteel pas 123e op de wereldranking en komt in principe niet in aanmerking voor de Spelen. Volgens Roger Federer, 's werelds nummer 1, moet Massu een van de zes wildcards voor het toernooi krijgen.

"Hij is de titelverdediger. Als hij er geen krijgt, dan krijgt niemand er een. Wat Nicolas in Athene heeft verwezenlijkt, zal misschien nooit meer gebeuren", zegt Federer.

Federer reist overigens zelf met grote ambities naar Peking. Hoewel hij al twee olympiades meemaakte, won de sympathieke Zwitser nog nooit een olympische medaille. Het nummer 1 van de wereld mikt dit jaar resoluut op goud.

Overigens liet Federer al weten dat hij, net als in Athene, maar wat graag opnieuw de Zwitserse vlag wil dragen tijdens de olympische openingsceremonie. Die vindt plaats op 8 augustus, de dag waarop Federer 27 jaar wordt.