Johnny White opgepakt na vondst cannabisplantage
Foto: Mark Renders
Het Leuvense gerecht heeft donderdag de 61-jarige zanger Johnny White laten oppakken nadat boven zijn Johnny White-club in Scherpenheuvel een cannabisplantage met 400 planten was aangetroffen.
White, die enkel de eigenaar is van de club en die niet uitbaat, ontkent alle betrokkenheid. De uitbater zou wel bekentenissen hebben afgelegd en is ook opgepakt, net als zijn vriendin en haar zus.

Volgens het Leuvense parket was het gerechtelijk onderzoek naar de cannabisplantage gestart na een tip van een klant. Omdat die en cannabisgeur had opgemerkt in de dancing, meldde die dat boven de Johnny White-club een cannabisplantage werd uitgebaat.

Donderdagnamiddag vielen speurders van het Leuvense gerecht dan in de zaak binnen en vonden op de zolder van de dancing inderdaad een cannabisplantage met 400 planten.

Eigenaar Johnny White werd opgepakt, net als de 37-jarige N.N., uitbater van de club, zijn vriendin en haar zus. Terwijl White alle betrokkenheid betwist, heeft N.N. de volle verantwoordelijkheid opgenomen. Hij zou de plantage eind 2007 zijn opgestart en die sindsdien onderhouden.

De vier verschijnen vrijdag voor de onderzoeksrechter die moet beslissen over hun aanhouding.