Neo-eersteklasser Tubeke verliest trainer aan Bergen
Trainer Philippe Saint-Jean gaat aan de slag bij voetbalclub Bergen. Dat maakte de eersteklasser bekend op een persconferentie. De 54-jarige Saint-Jean maakte dit seizoen naam door tweedeklasser Tubeke onverwacht naar winst in de eindronde te loodsen.
Saint-Jean volgt de Fransman Albert Cartier op. Die leidde Les Dragons vorig seizoen naar een zestiende plaats en het behoud in de Jupiler League.

"Ik vond de gesprekken met voorzitter Leone en directeur-generaal Lommers erg aangenaam", aldus Saint-Jean bij zijn voorstelling. "Ik voel hier de wil om op lange termijn te werken. Er zal een goede kern klaar staan voor volgend seizoen. Wanneer ik merk hoeveel de voorzitter in deze club steekt, wil ik ook mijn deel bijdragen."

"Wat de doorslag heeft gegeven? Ik denk dat het de 'feeling' was", zegt voorzitter Dominique Leone. "Hij heeft de ervaring. Hij traint al 27 jaar, was actief bij de Bond en wat hij bij Tubeke heeft verwezenlijkt was de vrucht van hard werken en sterk analyseren."

Philippe Sain-Jean begon zijn trainerscarrière in 1979 bij het Waals-Brabantse CS Braine. In 1995 maakte hij voor het eerst naam op het hoogste niveau toen hij de nationale beloften onder zijn hoede kreeg. In 1997 stapte Saint-Jean over naar Excelsior Moeskroen, waar hij verantwoordelijke werd van het opleidingscentrum Futurosport. Van 2002 tot 2004 kreeg hij voor het eerst Tubeke onder zijn hoede.

In het begin van het seizoen 2004-2005 debuteerde Saint-Jean in eerste klasse als coach van Moeskroen. Daar werd hij in maart 2005 ontslagen, waarna hij vanaf het seizoen 2006-2007 opnieuw de sportieve leiding van Tubeke in handen kreeg.