Obama brengt hulde aan Hillary
Foto: ap
De Democratische Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama heeft hulde gebracht aan zijn rivaal Hillary Clinton. Tijdens een toespraak in Virginia zei hij ook dat de Democraten verenigd zullen zijn om de Republikeinse kandidaat McCain te verslaan in november.
'Zij heeft geschiedenis geschreven' zei Obama over Hillary. Hij hield zijn toespraak in Virgina, traditioneel een Republikeins bastion maar Obama hoopt dat het in Democratische handen zal vallen.

'Er is in onze geschiedenis geen enkele persoon geweest in het openbaar leven die zo intelligent, zo volhardend en zo toegewijd was om te helpen wie hulp nodig heeft als senator Clinton', verklaarde Obama.

'Ik ben een betere kandidaat dankzij haar verwezenlijkingen en zij verdient ons respect en dankbaarheid', vervolgde hij.

Hij verzekerde zijn aanhang dat de partij verenigd zal zijn in de strijd om het Witte Huis. 'Ik weet dat wij niet verdeeld zullen zijn. De verschillen tussen mij en Hillary Clinton zijn niets in vergelijking met die die wij hebben met het andere kamp'.