Mogelijk derde gijzelnemer op de vlucht
Foto: © belga
BRUSSEL - Aan de gijzeling dinsdag even voor acht uur ’s morgens in een GB Contact in Anderlecht nam misschien een derde dader deel. Dat meldde Jacques Simonet, de burgemeester van Anderlecht.
De overval werd gepleegd door twee of drie daders, van wie er minstens één een namaakwapen droeg. De daders drongen binnen langs de achterzijde van de winkel en bedreigden een vleeshandelaar, die net had geleverd. Eén van de werknemers, die iets verdachts hoorde en zag dat er iemand bedreigd werd, belde zijn baas, die in de tweede GB Contact in Anderlecht was. De baas verwittigde meteen de lokale politie, die een ploeg ter plaatse stuurde.

Rond half negen kwam een ,,gewapende’’ gijzelnemer naar buiten met een gijzelaar. De politie kon de man ontwapenen en overmeesteren, aldus burgemeester Simonet. Twee andere gegijzelden konden zich in veiligheid brengen. Een speciale interventiemacht kwam een tweede dader op het spoor. De man vluchtte naar het dak, waar hij verschillende keren telefoneerde, maar werd vervolgens gearresteerd.

Mogelijk is een derde gijzelnemer nog op de vlucht. De opgepakte dader en enkele getuigen spreken immers van drie gijzelnemers. Andere getuigen zagen slechts twee gijzelnemers. Een eventuele derde dader kan waarschijnlijk gemakkelijk geïdentificeerd worden aan de hand van de telefoongesprekken van de tweede gijzelnemer, aldus nog burgemeester Simonet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in