BAGDAD - Bagdad werd zondag opnieuw opgeschrikt door dodelijke aanvallen. Twee Amerikaanse soldaten en minstens vier Iraki's stierven in een aanval op een trainingscentrum voor het Iraaks leger in de hoofdstad. Een dozijn Iraakse politiemannen kwamen om bij een aanval op een politiepost ten zuiden van Bagdad.
Volgens Amerikaanse bronnen explodeerde een autobom bij een opleidingscentrum in het noorden van de stad. Naast de dodelijke slachtoffers vielen talrijke gewonden.

Bij een autobomaanslag voor de ingang van de Amerikaanse luchtmachtbasis Taji ten noorden van Bagdad zijn zondag zeker zes Irakezen om het leven gekomen. Onder de twintig gewonden zijn twee Amerikaanse militairen.

Een bomaanslag op een Amerikaans legerkonvooi dat door Sadr City, de roerige sjiitische wijk van Bagdad, reed kostte zondag het leven aan een veertienjarige Iraakse jongen.

In Moessayab, ten zuiden van de hoofdstad, vielen opstandelingen een politiepost aan. Ze sloten de agenten op en vernielden het gebouw met explosieven. Zo'n twaalf politieagenten kwamen daarbij om, meldt de zender al-Arabiya. Het was de tweede aanval op het kantoor in een maand tijd.

Ziekenhuisbronnen spreken van zes slachtoffers in Moessayab en elf gewonden.

De Amerikaanse autoriteiten lieten overigens zondag opnieuw honderden gevangenen vrij uit de Aboe Ghraib-gevangenis, waar Amerikaanse militairen zijn beschuldigd van het mishandelen van gedetineerden.