BUKAVU - Generaal Laurent Nkunda heeft tot een onmiddellijke terugtrekking uit de oostelijke Congolese stad Bukavu besloten. Dat heeft hij zondag in Bukavu, de stad die hij woensdag innam, bekendgemaakt.
"Ik neem de unilaterale beslissing om al mijn troepen terug te trekken verder dan de luchthaven als teken van mijn goede wil", verklaarde de generaal op een persconferentie in de Oost-Congolese stad.

De dissidente soldaten van Nkunda, van wie de meesten zoals hijzelf voormalige rebellen zijn van de beweging 'Rassemblement congolais pour la démocratie' (RCD), namen woensdag Bukavu onder controle.

Rwanda sluit grens met Congo

Rwanda heeft zaterdagnacht zijn grens met de Democratische Republiek Congo (DRC) gesloten. Dat heeft het Rwandese ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het gaat om een "preventieve maatregel", luidt het in Kigali. Het is niet duidelijk hoelang de grens gesloten zal blijven.

Congo beschuldigt Rwanda ervan de dissidente soldaten te ondersteunen die woensdag de oostelijke stad Bukavu in handen namen.