PARIJS - De Franse politie heeft een 36-jarige Duitser opgepakt, die in verband wordt gebracht met de aanslag op een synagoge op het Tunesische eiland Djerba in april 2002. De man werd vorige maandag gearresteerd op de Parijse luchthaven Roissy.
Bij de zelfmoordaanslag van april vorig jaar kwamen 21 mensen om het leven, onder wie veertien Duitse toeristen. Kort na de feiten pakte de Duitse politie de 36-jarige Christian G. al eens korte tijd op. Het was gebleken dat de Duitser kort voor de zelfmoordaanslag een telefoontje gekregen had van de Tunesische dader Nizar Nawar. Wegens een tekort aan bewijzen was Christian G. opnieuw vrijgelaten.

De Duitser zou een kompaan zijn van de 34-jarige Marokkaan Karim Mehdi die eerder deze week ook al op de luchthaven Roissy bij de kraag werd gevat en banden zou hebben met de zogenaamde ,,groep van Hamburg'' van het terreurnetwerk al-Qaeda. Die groep wordt ervan verdacht de aanslagen van 11 september op New York en Washington mee te hebben gepland.

De Duitser zou ook banden hebben met de al Qaeda-groep in Hamburg. In zijn woning werd het telefoonnummer gevonden van de Marokkaan Mounir El Motassadeq, die in februari in Duitsland tot vijftien jaar cel veroordeeld werd wegens medeplichtigheid aan de aanslagen van 11 september.