TEL AVIV/BETHLEHEM - Een strijder van Fatah, de beweging van de Palestijnse leider Arafat, is zondagochtend gedood door Israëlisch geweervuur in Beit Jala nabij Bethlehem.
Volgens bronnen bij de Fatah-beweging werd de man gedood toen Israëlische troepen de autonome Palestijnse plaats korte tijd binnendrongen.Vanuit Beit Jala wordt geregeld de joodse nederzetting Gilo bij Jeruzalem onder vuur genomen.

Bomaanslag

Door een bomaanslag zondagochtend in de plaats Petach Tikwa nabij het Israëlische Tel Aviv is zeker een gewonde gevallen. Vier mensen moesten met een shock naar het ziekenhuis.

Volgens de Israëlische radio ging het om een staafbom die verstopt zat in een afvalbak bij een bushalte op een drukbezochte markt. De politie denkt dat Palestijnse extremisten verantwoordelijk waren voor de explosie.

Beschietingen

Nabij de Israëlische stad Sderot sloegen zondagochtend mortiergranaten in, die vermoedelijk waren afgevuurd uit het noorden van de Gazastrook. Niemand raakte voor zover bekend gewond.

De Palestijnse leider Arafat vroeg militante Palestijnse groepen eerder nog geen mortieraanvallen meer uit te voeren op Israëlische doelen, maar verscheidene groeperingen zeiden direct zich daarvan niks aan te zullen trekken.