OSAKA - China bewees in het Japanse Osaka dat het nog steeds hét toonaangevende tafeltennisland bij uitstek is, door op de wereldkampioenschappen de zeven te winnen titels weg te kapen. Zondag maakten Wang Liqin (mannen enkel) en zijn landgenotes Wang Nan en Li Ju (vrouwen dubbel) de buit vol.
China had de afgelopen twee weken al het mannen dubbel, gemengd dubbel, vrouwen enkel, en de landencompetities voor mannen en vrouwen gewonnen. Dit huzarenstukje, de 'Grand Slam' genoemd, lukte het Aziatische land eerder al in 1981 en 1995.

De Chinees Wang Liqin, als eerste geplaatst, veroverde zondag zijn eerste wereldtitel, door de Olympische kampioen van Sydney, zijn landgenoot Kong Linghui, het tweede reekshoofd, in vijf sets te kloppen: 11-21, 11-21, 21-16, 21-13, 21-13.

In het dubbel bij de vrouwen verlengden Wang Nan en Li Ju hun wereldtitel van '99 in Eindhoven. Het eerste reekshoofd speelde tegen de tweede van de plaatsingstabel, hun landgenotes Yang Ying en Sun Ji. Die waren het ondertussen gewoon van tegen hen in de finale te verliezen, na Eindhoven en Sydney. Ook nu werd het pleit makkelijk beslecht: 21-16, 21-14, 21-14.