LONDEN - Bij een postkantoor in het noorden van de Britse hoofdstad Londen heeft zich zondagochtend een hevige explosie voorgedaan. De ontploffing is volgens de politie waarschijnlijk veroorzaakt door een bom. Eén man raakte lichtgewond. De politie zegt geen waarschuwingen voor een bomaanslag te hebben ontvangen. De aanslag is niet opgeëist. De schade bleef beperkt.
Het postkantoor was drie weken geleden het doelwit van een bomaanslag door een splintergroepering van de IRA, de Real IRA. Die groepering splitste zich in 1997 af van de IRA en heeft gezworen de gewapende strijd tegen Groot-Brittannië voort te zetten.

De Britse politie verklaarde eerder al bang te zijn voor geweld dit weekend. Zaterdag was het twintig jaar geleden dat de IRA-activist en hongerstaker Bobby Sands stierf in de Noord-Ierse Maze-gevangenis. Sands' zus, Bernadette Sands McKevitt, leidt de politieke tak van de Real IRA, de zogeheten 32-County Sovereignty Committee. Haar man, Michael McKevitt geldt als een van de leiders van de Real IRA.