President Filip Vujanovic van Montenegro lijkt zondag te zijn herkozen. Volgens een onafhankelijk monitorcentrum kreeg Vujanovic 52 procent van de stemmen, genoeg om de presidentsverkiezingen al in de eerste ronde te beslissen.
Zijn pro-Servische uitdager Andrija Mandic bleef steken op 20 procent, terwijl de liberaal Nebojsa Medojevic 16 procent kreeg. Het monitorcentrum baseerde de prognose op een telling van 40 procent van de uitgebrachte stemmen door zijn eigen waarnemers bij de stembureaus.

Vujanovic, een 53-jarige jurist, behoort tot de Democratische Socialistische Partij van premier Milo Djukanovic. Sinds Montenegro zich van Servië losmaakte heeft het land een sterke economische groei doorgemaakt. Etnische Serviërs, die bijna een derde van de bevolking uitmaken, zijn nog altijd niet over de afscheiding te spreken.

De presidentsverkiezingen waren de eerste in Montenegro sinds het land zich twee jaar geleden na een referendum losmaakte van Servië. De opkomst was volgens waarnemers aanzienlijk hoger dan bij de vorige verkiezingen in 2003.