Bij een wooncomplex waar buitenlanders wonen, in de Jemenitische hoofdstad Sana heeft zich zondagavond een explosie voorgedaan. Volgens plaatselijke bewoners deden de explosies zich voor in de buurt van villa's van Amerikaanse experts van de voormalige petroleumgroep Hunt Oil, nu Safer.
Verscheidene ruiten gingen door de klap aan diggelen, maar niemand raakte gewond. Dat hebben medewerkers van veiligheidsdiensten meegedeeld aan de persagentschappen Reuters en APE. Volgens het persagentschap AFP meldden buurtbewoners dat het om drie raketten ging.

Een zegsman zei daarentegen dat de explosie werd veroorzaakt door meerdere 'projectielen', maar wilde geen bijzonderheden verschaffen. De politie zette onmiddellijk de omgeving af.

Jemenitische militairen in legerjeeps bewaakten de hoofdweg naar de Amerikaanse en Britse ambassades in het oosten van Sana. De Amerikaanse ambassade was vorige maand doelwit van een mortieraanval. De granaten troffen toen echter een nabijgelegen schoolgebouw, waarbij een bewaker om het leven kwam en een aantal schoolkinderen gewond raakte.

Jemen kent een Al-Qaidabeweging die in het verleden aanvallen heeft uitgevoerd op buitenlanders. In het zuiden van het land woeden ook gevechten tussen het regeringsleger en opstandelingen die zich door de autoriteiten in het noorden gediscrimineerd voelen.