MEERBEKE - De Duitse Judith Arndt (Team High Road) heeft de vijfde editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, derde manche in de Wereldbeker, gewonnen door in een sprint met twee de Amerikaanse Kristin Armstrong te verslaan.
De Belgische vrouwen kwamen nooit in beeld in een wedstrijd die al snel openbrak. Reeds op de Molenberg, eerste helling van de dag, gingen Beltman, Brodtka, Vos, Cantele, Düster, Johansson en Bronzini in de aanval.

Na de kasseien van Kerkgate werd Brodtka vooraan afgelost door Keller. Veel meer dan een minuut voorsprong kregen de zeven nooit. Op de Bosberg probeerden Vos, Düster, Cantele en Johansson nog verder door te gaan, maar vanuit het peloton kwamen toch enkele rensters aansluiten zodat ze met veertien de finale aanvatten. Op tien kilometer van de finish ontsnapten Arndt en Armstrong. Ze hielden knap stand en in de sprint rekende Arndt makkelijk af met Armstrong om zo haar eerste zege van het seizoen te boeken.

'Dit is zeker één van de zwaarste wedstrijden in het seizoen', verklaarde de 31-jarige Arndt, die al in 1997 wereldkampioene achtervolging werd en in 2004 haar topjaar kende met de wereldtitel en olympisch zilver.

'Zeker omdat het zo vroeg op het seizoen is. Vandaag was het bovendien vrij koud en door de natte wegen waren er heel wat valpartijen. Desondanks kon ik mij rustig laten meedrijven in het peloton. Met Beltman en Keller hadden we immers twee meisjes mee in de kopgroep.'