Prins Philip verlaat ziekenhuis
Foto: epa
Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth II, heeft een derde nacht in het ziekenhuis doorgebracht, maar mag zondagnamiddag naar huis. Dat deelde Buckingham Palace mee.
Artsen zetten het licht op groen voor de 86-jarige prins, die donderdag wegens een infectie aan de luchtwegen naar het King Edward VII-ziekenhuis in het centrum van Londen was overgebracht.

Verwacht wordt dat de hertog van Edinburgh, zo luidt zijn officiële titel, vanaf maandag zijn normale werkzaamheden weer kan opnemen. Maandag staat onder andere een diner in het kasteel van Windsor op het programma naar aanleiding van de stichting van de staat Israël 60 jaar geleden.

De prins werd uit voorzorg naar het hospitaal overgebracht, niet uit noodzaak. Prins Philip is sinds meer dan 60 jaar met koningin Elizabeth II gehuwd. In het algemeen beschikt hij over een goede gezondheid, alhoewel ook voor hem de jaren zichtbaar beginnen te tellen. Pas vorige week nog had Philip, die in juni 87 wordt, de Franse president Nicolas Sarkozy en diens vrouw Carla bij een staatsbezoek in de Britse hoofdstad ontvangen en was hij duidelijk in goede doen.