Het Iraaks leger slaagde er zondag in 42 studenten van de universiteit van Mosoel in Noord-Irak reeds na korte tijd uit de handen van hun ontvoerders te bevrijden.
Volgens de autoriteiten waren de studenten in een bus van Bagdad op weg naar Mosoel toen ze door gewapende mannen werden overvallen en naar een aanvankelijk onbekende bestemming waren gebracht. Het gebied van Mosoel wordt beschouwd als een toevluchtsoord voor soennitische opstandelingen, die uit de grote omgeving van Bagdad zijn gevlucht om zich in de noordelijkere gebieden te herschikken.

Vier onthoofde lijken ontdekt in Dihalah

De onthoofde lijken van vier politieagenten zijn in de Oost-Iraakse provincie Diyalah ontdekt. Volgens het persagentschap Aswat al-Irak waren de mannen zaterdag uren eerder ontvoerd.

Minstens 20 doden bij gevechten in Sadr-City

In de voorstad Sadr-City leveren Amerikaanse troepen en Iraakse eenheden strijd met sjiitische milities. Aswat al-Irak berichtte onder aanhaling van ooggetuigen over explosies en gevechten zaterdagnacht en zondagmorgen. Naar verluidt zijn er minstens twintig lijken naar ziekenhuizen overgebracht en zouden er al 52 gewonden geteld zijn, onder hen ook vrouwen en kinderen.