Zondagochtend omstreeks 5 uur is een man aan de Chaussée d’Enghien (Steenweg op Edingen) in Horrues (Soignies/Zinnik) verwond door een kogel. Hij verkeert niet in levensgevaar.
De man die de schoten loste, is een landbouwer die op het nummer 314 aan de steenweg woont, niet ver van dancing La Turbine. Hij verklaarde regelmatig het slachtoffer te zijn van nachtlawaai.

Zaterdagnacht werd hij gewekt door zijn echtgenote die lawaai had gehoord. Toen hij buiten stapte, zag hij dat een schuur bij de hoeve in brand stond. Daarop nam de man een geweer, laadde het en schoot in de richting van de man die hij aanzag als de brandstichter.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek lijkt het erop dat het slachtoffer de landbouwer veeleer kwam verwittigen dat er brand was. De schutter verwittigde overigens zelf de hulpdiensten en het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Zinnik gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De brandweer had zo’n twee uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Maar de schuur waarin zich onder meer twee auto’s en een stookolietank bevonden, werd verwoest.

Het parket opende twee onderzoeken, één tegen onbekenden wegens vrijwillige brandstichting ’s nachts en een tweede tegen de landbouwer wegens poging tot doodslag. Een brandddeskundige van het parket bevestigde inmiddels dat de brand wel degelijk was aangestoken.