De onthoofde lijken van vier politieagenten zijn in de Oost-Iraakse provincie Diyalah ontdekt. Volgens het persagentschap Aswat al-Irak waren de mannen zaterdag uren eerder ontvoerd. In Bagdad werd op dezelfde dag nog een politieagent in zijn auto doodgeschoten.
In het oosten van Bagdad stierven bij een bomaanslag op een bus drie mensen. Eveneens in de Iraakse hoofdstad werd een Assyrisch-orthodoxe priester vermoord. De 40-jarige Youssef Adel, werd vanuit een rijdende auto door onbekenden voor zijn woning doodgeschoten.

Het Iraaks leger slaagde er zondag in 42 studenten van de universiteit van Mosoel in Noord-Irak reeds na korte tijd uit de handen van hun ontvoerders te bevrijden. Volgens de autoriteiten waren de studenten in een bus van Bagdad op weg naar Mosoel toen ze door gewapende mannen werden ondervallen en naar een aanvankelijk onbekende bestemming waren gebracht. Het gebied van Mosoel wordt beschouwd als een toevluchtsoord voor soennitische opstandelingen, die uit de grote omgeving van Bagdad zijn gevlucht om zich in de noordelijkere gebieden te herschikken.

Inmiddels leverden de Amerikaanse troepen en Iraakse eenheden in de voorstad Sadr-City in Bagdad gevechten met sjiitische milities. Aswat al-Irak berichtte onder aanhaling van ooggetuigen over explosies en gevechten zaterdagnacht en zondagmorgen. Naar verluidt zijn er minstens twintig lijken naar ziekenhuizen overgebracht en zouden er al 52 gewonden geteld zijn, onder hen ook vrouwen en kinderen.