Dertig procent van de bij een verkeersactie in Menen gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed van drugs aan het stuur te zitten. Dat zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie (Menen-Wevelgem - Ledegem). Het parket van Kortrijk trok van de overtreders het rijbewijs in.
In de nacht van zaterdag op zondag voerde de politie van de zone Grensleie voor een derde keer een grootschalige verkeersactie uit. Daarbij focuste men vooral op de uitgaansbuurt in Menen.

Van de dertig staande gehouden voertuigen bleken negen automobilisten onder invloed te zijn van onder meer cannabis, heroïne en cocaïne. Van de negen betrapte bestuurders hadden er acht de Franse nationaliteit.

Agenten vonden ook in twaalf voertuigen sporen van onder meer cannabis, cocaïne, heroïne en een mix amfetamines-geneesmiddelen. De politie nam negen xtc-pillen, wat speed, blokjes hasj, een matrak en een boksijzer in beslag.

"De resultaten tonen dat we een blijvende inspanning moeten leveren om hardleerse bestuurders er op te wijzen dat rijden onder invloed van drugs en alcohol niet kan", aldus de commissaris.