In Londen is het tot zware ongeregeldheden gekomen bij de doortocht van de Olympische vlam. Minstens 35 betogers werden gearresteerd. Er vielen geen gewonden. Dat heeft Scotland Yard zondag gemeld.
Het vuur maakte een tocht van 50 kilometer door de Britse hoofdstad. Honderden manifestanten kwamen af op de 50 kilometer lange doortocht van de Olympische vlam door de Britse hoofdstad en verzamelden in Fleet Street. Ze riepen leuzen als 'Free Tibet' en slaagden er zelfs even in de toorts te grijpen.

Scotland Yard heeft ondertussen beslist de drager en de de vlam op een bus te zetten om dat deel van de route op die manier te laten verlopen. De Olympische vlam gaat de hele wereld rond en maakt maandag een tussenstop in Parijs.

Deze eerste korte etappe werd gestart door de Britse roeier Sir Steve Redgrave, die tussen 1984 en 2000 bij vijf Olympische Spelen goud veroverde. Later op de tocht, hield de vlam ook halt aan de ambtswonig van Premier Gordon Brown, die de vlam groette toen die door Downing Street kwam. De vlam zal ook nog het Olympisch terrein in Oost-Londen aandoen, waar de spelen in 2012 zullen gehouden worden.