Zaterdagavond hebben vier vluchtelingen geprobeerd om te ontsnappen uit het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel. Hun ontsnapping werd echter snel opgemerkt. De vier werden gevat en voorlopig in een isolatiecel ondergebracht.
De vier namen dezelfde vluchtweg als de vier vluchtelingen die eerder deze week al uit het centrum ontsnapten. Ze zaagden eerst enkele staven van uit het traliewerk door en raakten zo buiten via het dak van een tussengebouw en een plaats waar momenteel werken aan de gang zijn. Op welke manier ze werden gevat en of de lokale politie hierbij heeft meegeholpen, kon de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) nog niet zeggen.

"Sinds de ontsnapping van maandagnacht was het bewakingspersoneel van het centrum de laatste dagen erg waakzaam. De ontsnapping werd daarom snel opgemerkt en kon deze keer wel verijdeld worden", aldus de woordvoerster van de DVZ.

Over de nationaliteiten en de leeftijd van de vier vluchtelingen is voorlopig nog niets gekend. Vermoedelijk zal de DVZ hierover zondag meer uitleg kunnen geven. Ook maandagnacht ontsnapten vijf vluchtelingen al uit hetzelfde gesloten opvangcentrum. Vier van hen zijn nog altijd spoorloos. Een van de vluchters werd toen ingerekend in het nabijgelegen treinstation van Nossegem en teruggebracht naar het centrum.

Op de beelden van de bewakingscamera’s was toen te zien hoe twee Irakezen, twee Syriërs en een Iraniër rond het gebouw van het centrum liepen. Of er ook zaterdag hulp van buitenaf kwam, is nog niet duidelijk.