'De dreigementen van de Internationale Wielerunie UCI zijn loos', zegt de vereniging van profteams AIGCP in een antwoord op een vraag van de vereniging van profrenners CPA.
De CPA had geëist dat de wielerteams de eventuele financiële gevolgen zouden dragen voor de renners die zondag starten in Parijs-Nice. De renners willen bij een eventuele schorsing blijven betaald worden en willen ook een boete niet zelf betalen.

'De UCI dreigt met sancties, maar kan zijn dreigementen nooit hard maken', zegt de AIGCP. "De UCI kan de renners die in Parijs-Nice starten niet schorsen. En dat omwille van het eigen reglement. Het UCI-reglement stipuleert dat een boete of een schorsing opgelegd kan worden aan renners die starten in een wedstrijd die niet ingeschreven is op de nationale, continentale of mondiale kalender en die niet erkend wordt door een nationale federatie. Maar ASO bereikte op 25 februari een akkoord met de Franse federatie en kreeg de toelating om Parijs-Nice te organiseren. De dreigementen van de UCI zijn dus niet meer dan een intimidatie.'