BRUSSEL - Maandag is de videowebsite Bezoom van start gegaan. Bedenker Thierry De Bock stelde de site dinsdag voor. De Bock was gedurende negentien jaar journalist, presentator en hoofdredacteur bij het televisiejournaal van de RTBF.
Bezoom.tv is eigendom van het bedrijf Proximedia en wil in België het concept 'videomail' lanceren. Bedoeling is het beeld te integreren in de tekstboodschappen. ,,Het gaat om een concept dat in de Verenigde Staten al sterk ontwikkeld is, maar in België nog heel weinig. Videomail is vooral bestemd voor grote bedrijven die op die manier intern en extern kunnen communiceren'', aldus De Bock.

Videoweb is in de eerste plaats bedoeld voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Bezoom stelt bedrijven met een eigen website voor om daarin presentatievideo's op te nemen.

Tenslotte is er ook Web TV, echte televisie met inhoud, zoals voor Ecolo, dat maandag is gestart met Web TV (www.ecololive.be) of voor FC Brussels, dat dinsdag zijn Web TV lanceerde (www.fcbrussels.tv). ,,Het is niet onze bedoeling journalistieke inhoud aan te leveren, maar we geven bedrijven wel journalistiek advies'', aldus De Bock. Hij zegt dan ook in dit stadium niet te willen concurreren met media die reportages produceren en verspreiden via het net omdat hier de klant de verantwoordelijke uitgever voor de site blijft.

Bezoom hoopt in 2007 een tiental web TV's te kunnen lanceren en video's te kunnen maken voor minstens driehonderd KMO's. De redactie bestaat voorlopig uit twee freelance journalisten, een Nederlandstalige en een Franstalige, en twee cameramannen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in