Paus geeft stille zegen
VATICAANSTAD - Paus Johannes Paulus II heeft zondag de gelovigen gezegend vanuit zijn kamer in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij sprak daarbij niet, maar liet een boodschap voorlezen tijdens het wekelijkse angelusgebed. Hierin bedankte de paus ,,vooral de joden en moslims die baden voor zijn genezing''.

Aartsbisschop Leonardo Sandri las tijdens het wekelijkse angelusgebed op het Sint-Pietersplein de boodschap van de paus voor. ,,Ik wil een speciaal dankwoord richten aan de gelovigen van andere religies, vooral de joden en de moslims. Sommigen wilden zelfs hier in het ziekenhuis voor mij bidden. Dat betekent veel voor mij en ik wil God hiervoor danken'', zo luidde de boodschap van de kerkvorst.

De paus volgde het angelusgebed vanuit zijn zetel op televisie, zo bleek uit beelden van de Italiaanse zender Rai 1. Het was de tweede keer in zijn 26 jaar als paus dat Johannes Paulus niet deelnam aan het angelusgebed. Tien dagen geleden werd de kerkvader geopereerd aan de luchtwegen. Het is niet duidelijk hoe lang de paus nog in het ziekenhuis moet blijven.