Welk tankstation is het voordeligst in uw buurt?
Het antwoord op deze vraag kan je vinden op de website www.voordeligtanken.be. Op die site kunnen surfers de brandstofprijzen vergelijken en het goedkoopste tankstation in hun buurt vinden. Dagelijks bezoeken bijna 4.500 mensen de website.
De website werd op 20 november in het Frans en het Nederlands gelanceerd en werkt op basis van gegevens die geleverd worden door bijna drieduizend klanten en pompbedienden. Op de site staat een waarschuwing over de betrouwbaarheid van de prijzen die vermeld worden.

,,We proberen zo pertinent mogelijk te zijn en vragen de mensen zo ernstig mogelijk te zijn. De grappenmaker die verkeerde informatie op de site zet, zal er snel uitgehaald worden", aldus Céline Rochez, de woordvoerster van het bedrijf Comlab.

Het updaten van de gegevens wordt van dicht gevolgd door Comlab. ,,Je moet anderhalve dag rekenen voor het actualiseren van de prijzen voor de helft van de tankstations in België. Als een prijs al 48 uur niet werd aangepast, wordt dat duidelijk aangeduid", verklaarde de woordvoerster.

De site is niet uniek. Sinds de sterke stijging van de olieprijzen werden er vergelijkbare initiatieven genomen in verschillende Europese landen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in