BRUSSEL - De Panorama-uitzending ,,De tackle van de maffia'' die gisteravond werd uitgezonden op Canvas, heeft ook 29.900 kijkers gelokt uit het Franstalige landsgedeelte. Dat liet Diane Waumans, woordvoerster van de VRT-televisie, vandaag weten. Met de gastkijkers meegeteld, haalde het programma 497.400 kijkers. ,,Dat is uitzonderlijk veel voor Canvas, en zeker voor een documentaire'', luidde het.
De documentaire was in Vlaanderen goed voor een marktaandeel van 17 procent en haalde een waarderingscijfer van 8,1.

Ondanks de hoge kijkcijfers, verbrak de uitzending geen records. Het werd wel de op één na drukst bekeken Panorama-uitzending op Canvas. ,,Nummer één is een Panorama-documentaire uit 2001 over de jacht op Bin Laden'', vertelde Waumans.

,,De tackle van de maffia'' haalde 457.816 kijkers zonder gastkijkers, en 497.400 kijkers als de gastkijkers worden meegerekend. Gastkijkers zijn mensen die hebben meegekeken met gezinnen die deelnemen aan het CIM-kijkcijferonderzoek.

De Panorama-reportage wordt woensdagavond geheel of gedeeltelijk uitgezonden op La Une, het eerste net van de Franstalige openbare omroep RTBF, tijdens de uitzending ,,Questions à la Une''. Dat bevestigde de RTBF.