De burgemeester van het Henegouwse Chapelle-lez-Herlaimont, Patrick Moriau, gaat aan de korpschef van de lokale politie vragen om een intern onderzoek op te starten naar een agent, die mogelijk nauwe banden heeft met voetbalmanager Pietro Allatta.

Allatta is de voetbalmanager die volgens de Panorama-reportage 'De tackle van de maffia' (Canvas) één van de spilfiguren is in het omkoop- en gokschandaal in het Belgische voetbal.

,,Ik wil niets beweren, want ik ben voorstander van iemands onschuld tot zijn schuld bewezen is, maar we moeten duidelijkheid scheppen", zei de waarnemend burgemeester maandag. ,,Ik hoop dat de agent ook mijn telefoonnummer uit het hoofd kent", voegde hij toe, verwijzend naar een deel van de reportage waarin de betrokken agent voor een journalist naar Allatta belt.

Moriau bevestigde ook dat hij eind januari een ploeg van de VRT over de vloer kreeg. ,,Ik heb hen verwezen naar iemand die zaken te vertellen had. Er zijn mensen die dingen weten, maar die bang zijn. Ik weet niet wat er precies allemaal gebeurt want er is geen enkel bewijs. Maar het is volgens mij weinig waarschijnlijk dat er helemaal niets gebeurt", aldus de burgemeester. ,,Het grote probleem van de sport is het geld."

Het uitbranden van de wagen van zijn partner, heeft volgens Moriau niet per se iets te maken met de ontmoeting met de televisieploeg. De brand vond immers begin januari plaats, terwijl hij de televisieploeg pas op het einde van de maand ontmoette. ,,Maar ik sluit geen enkele piste uit", besloot Moriau.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig